‘Sive deus, sive dea’ és el nom del projecte sobre dansa i arts vives. 

Activa’ és un programa d’ajudes econòmiques impulsat per la Universitat de València que busca impulsar la creativitat entre l’alumnat, treballant de la mà dels festivals valencians. El programa ja tenen als seus projectes guardonats dins de la convocatòria ‘Activa Cultura’. Són 8 els projectes premiats i entre ells es repartiran 12.300 euros per a poder dur a terme el seu desenvolupament.

El lliurament de premis va tindre lloc en el Paranimf de la UV, amb la presència de María Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València; Abel Guarinos, director general de l‘Institut Valencià de Cultura; Roberto Simón, director d‘Acció Social de la Fundació per l’Amor a l’Art; Ester Alba, vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València; Adela Cortijo, directora del Servei de Cultura Universitària, Manuel González, delegat de la rectora per a estudiants, vicedegans i vicedeganes, responsables de centres i l’alumnat premiat.

La primera edició d’‘Activa Cultura’ ha tingut un total de 37 propostes i finalment van ser 8 les seleccionades, entre les quals podem trobar ‘Sive deus, sive dea’ la iniciativa de l’alumne del Màster de Gestió Cultural. El projecte de Daniel Edwin Valentín consisteix en una mostra de dansa i arts vives.

A més d’altres propostes com ‘¡Quítate la máscara!’ el festival de microteatre de Nicolás Aranda, estudiant del Grau d’Enginyeria Multimèdia. ‘Parnaso por la Humanidad‘ que consisteix en la presentació de la revista ‘Parnaso’ i taula redona amb la intervenció de Nuccio Ordine, idea original de Carla María Juárez, del Grau d’Estudis Hispànics i Blanca Lliri, estudiant del doble Grau de Dret i Ciències Polítiques. Una altra de les idees que han aconseguit el premi en aquesta primera edició són ‘Imagine un mundo mejor’,  una exposició sobre els 50 anys del ‘Imagine’ de John Lennon a càrrec de Javier Martínez, doctorant d’Història de l’Art i Sergio Sanchis, matriculat en el Grau d’Història de l’Art.

Un altre dels projectes culturals premiats ha sigut ‘Bitácoras téxtiles. Construcción de identidad en tiempos de pandemia’, que consisteix en unes sessions de treball col·laboratiu tèxtil presentat per Ximena Pardo, estudiant de Treball Social; també ‘Atemps – 10i9’ recopilació d’obres artístiques, presentada per Ángela Jurado, estudiant de doctorat en Comunicació i Interculturalitat; ‘Banlieusards’ una exposició fotogràfica homenatge a la immigració, presentada per Gevord Nazaryan, del Màster de Patrimoni Cultural i ‘El mort és un altre’, una instal·lació en La Nau amb l’enregistrament d’un vídeo documental, de Pedro Ruiz Roldán, estudiant del Grau de Maestro en Educació Primària.

En l’acte de lliurament de premis, la rectora Maria Vicenta Mestre, ha destacat la importància que tenen les persones per a la universitat, per la qual cosa l’objectiu de les iniciatives culturals és “desenvolupar el talent i el potencial de les persones, i especialment de les estudiants i els estudiants de la institució”.

La rectora ha agraït la participació de les institucions pel seu suport a tirar avant les iniciatives que busquen el desenvolupament de la cultura, sobretot la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura, la Fundació Antònia Mir i la Fundació Per Amor a l’Art.