Ha mort Juan Vicente Martínez Luciano, professor titular del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de València, especialista en teatre contemporani en llengua anglesa, el qual, a més, fou director del festival Sagunt a Escena i de Teatres de la Generalitat. 

Va ser des de la seua creació professor d’Arts Escèniques al nostre Màster de Gestió Cultural. També fou fundador de la productora teatral Dramatúrgia 2000 i director i fundador de les col·leccions Teatro Siglo XX i Teatro Siglo XXI, així com membre fundador de l’Academia de las Artes Escénicas de España. El passat 11 de març va rebre el premi Carles Santos de les universitats valencianes per la seua tasca en el camp de les arts escèniques. Va realitzar nombroses traduccions i versions teatrals de diferents autors com Harold Pinter, Samuel Beckett, Tennessee Williams i Arnold Wesker, i va ser autor de diverses monografies i articles especialitzats.  El 2010 va rebre el premi “María Martínez Sierra” a la Millor Traducció Teatral de l’Asociación de Directores de Escena, per la seua traducció de La costa de Utopía de Tom Stoppard. 

Juan Vicente, Juanvi com era conegut entre companys i amics, va ser una figura clau en la producció i desenvolupament del teatre i la cultura en la Comunitat Valenciana, i un impulsor entusiasta de l’ensenyament de les arts escèniques. 

Estarem sempre agraïts pel seu excel·lent treball. 

Des del màster en Gestió Cultural, companys i companyes, enviem una forta abraçada a familiars i amics.