La Universitat Politècnica de València (UPV) forma part de l’última edició de l’HumanFest 2020, el festival de cinema i drets humans, amb l’acollida d’un cicle de cinema documental i la realització d’un taller.

Del 18 al 27 de febrer es podrà gaudir de la projecció de tres documentals argentins, seleccionats per la Muestra Internacional de Cine Documental Argentina, al saló d’actes del Rectorat de la UPV.

El primer dia, Samuel Sebastián, director del HumanFest, obrirà el cicle i presentarà el festival. Després es projectarà Toda esta sangre en el monte del director Martín Céspedes (2018). El cicle continua amb el documental Lluvia de jaulas de César González (2018) i la intervenció sobre projectes creatius de caràcter social de la mà d’Esteban Galán, professor de Comunicació Audiovisual en la UPV. L’últim dia es podrà gaudir de la pel·lícula de la directora Malema Moffatt (2018) Marta show; així com de la xarrada sobre drets humans i consciència política en el cine de Ken Loach, a càrrec de José Antonio García Sáez, professor de la Facultat de Dret i membre de l’institut de Drets Humans de la Universitat de València.

El dia 28 tindrà lloc el taller «El audiovisual prosocial: una llamada a la acción», a la Mediateca de la Facultat de Belles Arts de la UPV, impartit per Begoña Ivars, Francisco Julián i Roció Cifuentes, professorat de la Universitat Miguel Hérnandez.

Totes les activitats són gratuïtes i d’entrada lliure fins a completar aforament. Esta iniciativa està coordinada pel professor Fernando Canet, membre del Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l’Art (DCADHA), amb la col·laboració del programa de doctorat d’Indústries de la Comunicació i Culturals.