‘Sive deus, sive dea’ la iniciativa de l’alumne del Màster de Gestió Cultural, Daniel Edwin Valentín, premi de Activa Cultura 2021 s’estrenarà el pròxim 9 de juliol en el Claustre de la Nau.

Aquest projecte de dansa i arts vives és una exploració i una reflexió crítica sobre els processos que sorgeixen en la simbolització dicotòmica i sexualitzada del cos humà i del seu moviment. El títol parteix de la sentència llatina sive brolladors, sive deessa, sive mas sive femina (ja siga un déu, ja siga una deessa, ja siga home, ja siga dona), que s’utilitzava en el món romà antic per a expressar el gènere indeterminat i l’origen d’una divinitat.

Aquesta peça reprén aquesta frase, en el sentit mateix de la invocació no a allò que està delimitat per un extrem o per un altre, sinó a la importància i a la qualitat principal del cos en moviment, ja siga en una acció, ja siga en un gest, ja siga en una postura. Sive brolladors, sive deessa invoca la diversitat i la variabilitat, allò que no està delimitat pel prejudici, per la rigidesa ni pel menyspreu.

Horaris

Divendres 9 de juliol

  • Primer passe – 19h
  • Segon passe – 19.30h
  • Tercer passe – 20h
  • Quart passe – 20.30h

Reserva d’entrades (fins a les 14h del 09/07/21): https://go.uv.es/0bv5yzg