Tècnics en gestió cultural

Responsable d’idear, dissenyar, crear i avaluar esdeveniments culturals. Aquest perfil ofereix un ampli ventall de possibilitats laborals en museus, exposicions temporals, galeries d’art, espectacles musicals, teatres, festivals, etc.

Gestió i planificació del patrimoni, el turisme i la cultura en l’àmbit local

Organització, programació i gestió de propostes en relació amb la conservació del patrimoni, la promoció turística i l’activitat cultural d’un territori concret. Aquest perfil professional requereix de persones amb gran capacitat de resolució, innovació i creativitat.

Professionals del món de la cultura i el turisme cultural en institucions públiques o privades d’abast estatal i internacional

Persones amb alt un grau de coneixement en l’àmbit cultural, encarregades de l’assessorament, la gestió, el desenvolupament de projectes i la resolució de conflictes dins del sector. Aquest perfil professional sol ocupar càrrecs de responsabilitat en entitats públiques o privades.

Administració i direcció d’equipaments, serveis i indústries culturals

Persona responsable dels departaments de gestió cultural, coordinació d’exposicions o col·leccions, organització d’activitats didàctiques i educatives, museografia, museologia, activitats de promoció cultural, etc. Aquest perfil precisa persones amb capacitat de lideratge, treball en equip i capacitat de coordinació amb professionals de diferents sectors.

Conservació i gestió en museus

Responsables dels treballs relacionats amb l’àrea de la conservació en museus: investigació, classificació, organització, planificació, control de les obres i posada en marxa de les exposicions.

Promotors i dinamitzadors culturals

Entre les seues funcions es troben dissenyar i promoure activitats en espais d’art amb l’objectiu de difondre i dinamitzar aquestes propostes entre la població general, el públic potencial o altres especialistes en la matèria.

Animadors i programadors d’activitats culturals

Dinamitzar, dissenyar i implementar esdeveniments culturals de caràcter lúdic, creatiu o informatiu, en llocs dedicats a la preservació de l’art com a museus, teatres, galeries, edificis històrics o parcs arqueològics.

Tècnics en patrimoni cultural i, en particular, etnològic

Responsable de controlar, dissenyar i organitzar la conservació del Patrimoni Històric i Béns d’Interés Cultural (BIC) a nivell nacional i internacional amb l’objectiu de promoure la seua importància.

Comissariat, programació i producció d’exposicions

Especialista en l’elaboració d’un discurs conceptual però també teòric de les exposicions. Expert en la temàtica de la mostra amb coneixements previs en l’autor o autora, quines són les seues obres donant a l’exposició un valor científic i artístic.

Responsables de programació i producció de teatre, òpera, dança o música

Entre els perfils professionals del Màster de Gestió Cultural trobem un gran ventall d’oportunitats davant els diferents llocs laborals que existeixen. Entre ells les indústries visuals creatives com el teatre, l’òpera la dansa o la música. Entre les funcions que es desenvolupen poden ser la planificació, implementació, gestió, i diversos perfils en les indústries creatives com l’art, mitjans, disseny, serveis, serveis creatius, premsa, arts visuals.